Ons Team

Onze trainers en coaches hebben ruim 10 jaar ervaring. Onze coaches werken volgens de richtlijn van de Ethische Gedragscode (EGC) van de Nederlandse orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Vincent Moonen

Vincent Moonen startte na een carrière als commercieel directeur in de IT in 1996 zijn eigen trainingsbureau in management en communicatietrainingen. In de periode 2001-2005 was hij vervolgens partner binnen de Van der Velde Groep en directeur van Van der Velde Organisatie en Loopbaanadvies. In 2006 heeft hij zich met Van der Velde | Moonen B.V. verzelfstandigd en in juni 2007 wijzigt de naam van deze netwerkorganisatie in Moonen & Partners. Vincent is internationaal geautoriseerd facilitator van coachingsmethode The Work. Hij behaalde al in 1997 het NLP Master Certificaat en is sinds 2003 aangesloten bij de Nobco. Zijn jarenlange ervaring als ondernemer, directeur, manager, executive coach en trainer maken hem tot een geschikte sparringpartner op directieniveau.


Tessel de Nijs

Tessel de Nijs is projectmanager en office-manager. Bij haar kunt u terecht met al uw vragen over de Leergang en de verdere begeleiding van u zelf en uw mensen. Tessel is afgestudeerd aan de Co-op HEAO Communicatie en begon haar carrière in marketing en salesfuncties. Zij is sinds 2004 facilitator van coachingsmethode The Work en sinds 2008 NLP Practitioner.


Wim Buschman

Wim Buschman was vanaf 1986 zelfstandig ondernemer in de financiële dienstensector in verschillende samenwerkingsvormen. Uiteindelijk met meerdere partners en 16 vestigingen over heel Nederland met 160 medewerkers. Hij heeft in deze 15 jaar een brede ervaring opgedaan op het gebied van commercie en management. Sinds een aantal jaren is Wim inmiddels actief als trainer en coach. Hij verzorgt onder andere managementtrainingen, commerciële trainingen en trainingen klantgericht handelen. In zijn trainingen richt Wim zich op instelling, overtuigingen en gedrag om zodoende de beoogde (cultuur-)veranderingen te realiseren. Wim wil de deelnemers helpen hun talenten te ontwikkelen en hen zodanig inspireren dat zij hun verdere leven de positieve effecten van de training blijven ervaren. Deelnemers vinden hem gedreven, enthousiast, praktisch, confronterend en respectvol.


Marijke Holwerda

Marijke Holwerda heeft, na 21 jaar werkervaring in commerciële dienstverlening als relatiebeheerder en als eigen ondernemer, bijna 10 jaar geleden gekozen professioneel invulling te geven aan haar fascinatie “mensen stimuleren in hun beweging naar blijvende, positieve verandering”. Omdat Marijke professionaliteit belangrijk vindt heeft ze zich bekwaamd in het vak van Personal Coach door diverse opleidingen waaronder: de School voor Coaching, Kernkwaliteiten en het Kernkwadrant, NLP Practitioners en NLP Masters. Haar filosofie is dat iedereen zelf de oplossingen, de bronnen en de kwaliteiten in zich heeft die nodig zijn voor gewenste veranderingen. Haar manier van coachen wordt door een klant omschreven als “Marijke beschikt over het uitzonderlijke talent om mensen te confronteren met zichzelf en tegelijkertijd hun motivatie te vergroten”. Marijke straalt rust en vertrouwen uit, luistert goed, is resultaatgericht, zorgt voor een veilige omgeving en houdt overzicht. Haar motto: Alles wat je aandacht geeft groeit!


Joke Terpsma

Joke Terpsma is sinds 1991 werkzaam als trainer en coach van individuen, teams en managementgroepen binnen organisaties. Gericht op gezondheid van individu en organisatie; gezond in de interactie met zichzelf en de omgeving. Geboeid door het raakvlak van persoonlijke- en organisatiedoelen; menselijk functioneren in een sociale omgeving en het bereiken van gewenste resultaten door soepele en effectieve communicatie. Joke creëert tijdens de coaching een veilige omgeving waarin stevige confrontaties mogelijk zijn. Ze motiveert mensen hun eigen antwoorden te vinden en deze in praktijk te brengen.


Marianne Blokvoort

Marianne Blokvoort was jarenlang Human Resources manager in diverse profit en non profit organisaties. Momenteel is zij met veel plezier coach, trainer en management- en organisatie adviseur, zowel op individueel als op teamniveau. Na haar masters behaald te hebben op HRM gebied, volgde zij diverse opleidingen en trainingen op het terrein van organisatieontwikkeling en coaching. In 2005 kwam zij in aanraking met The Work van Byron Katie, een voor haar fundamentele aanvulling. Sinds januari 2009 is zij gecertificeerd facilitator. Haar ervaring is, dat zelfkennis naast vakkennis onontbeerlijk is. Momenteel gebruikt zij The Work, gemengd met haar opleidingen, werk- en levenservaringen, om haar cliënten te steunen bij het vinden van hun eigen innerlijke wijsheid; daar waar geen competitie is maar groei naar een authentiek leven.


Karel van der Bijl

Karel van der Bijl was 30 jaar werkzaam in zijn zeer succesvolle makelaarspraktijk met kantoren in Blaricum en en Laren. Hij was o.a. lid van de NVM Commissie Marketing en Communicatie en bestuurslid van de NVM afdeling ’t Gooi. Momenteel is hij als trainer en coach zijn kennis en levenservaring professioneel aan het delen bij het leren omgaan met STRESS. Hij volgde diverse opleidingen, waaronder The School van Byron Katie en hij is gelicenseerd trainer en coach van Heartmath.  Als expert op het gebied van stressmanagement trainde en coachte Karel inmiddels vele honderden ondernemers, politieagenten en particulieren om beter om te kunnen gaan met stress.


Anna Huisman

Als coach & trainer is Anna een verbinder van mensen en idealen. Enthousiast, betrokken en slagvaardig. Tot eind 2002 heeft zij bij IBM gewerkt in diverse marketing & PR rollen. In de laatste IBM-jaren was zij werkzaam als Professional Development Manager. Daar is de passie voor de ontwikkeling van mens en organisatie ontstaan. Sinds 2003 is zij werkzaam als trainer, change manager en team- en managementcoach. Motto: “if you change the way you look at things, the things you look at change”.

Als je door een andere bril naar de werkelijkheid kijkt, komen veranderingen in een ander perspectief te staan. Daarmee dienen zich andere verandermogelijkheden aan. Met verkregen inzichten kunnen we onszelf en anderen adequater helpen!
Gecertificeerd Trainer en NLP Practitioner (Instituut voor Eclectische Psychologie). Lid van de NVP (Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling). Partner bij Management Drives. Lid van het Belbin Teamrolgilde.