Leiderschap voor Teams

-Incompany training voor teams-

Het kan veel beter. Er moet beter worden samengewerkt. De negatieve sfeer onderling belemmert de prestaties of misschien is het juist wel TE gezellig in het team?! Is het nu tijd om met elkaar te gaan werken aan het optimaliseren van de prestaties, de onderlinge verhoudingen en communicatie? Is het tijd voor de Leiderschap voor Teams?

Effectieve communicatievaardigheden zijn essentieel voor het succes van elk team. Door te leren hoe je effectief kunt communiceren, kun je de onderlinge relaties binnen het team verbeteren en een cultuur van samenwerking en vertrouwen creëren. Dit is belangrijk omdat een goede relatie tussen teamleden niet alleen leidt tot een betere samenwerking, maar ook tot betere resultaten.

Een ander belangrijk aspect van het ontwikkelen van effectieve communicatievaardigheden is het leren omgaan met uitdagingen en conflicten. Door te leren hoe je deze uitdagingen en conflicten op een constructieve manier kunt aanpakken, kunnen de teamleden elkaar helpen om sterker te worden en beter te presteren.

Kortom, door in dit teamtraject gedurende 6 maanden effectieve communicatievaardigheden te ontwikkelen, de onderlinge relaties te verbeteren, een cultuur van samenwerking en vertrouwen te creëren en te leren omgaan met uitdagingen en conflicten; bouwen de deelnemers met elkaar aan de fundamenten van een succesvol team. Zo halen zij het beste uit zichzelf en het team en komen ze tot betere resultaten.

Deze incompany traning is een echte gamechanger! Er wordt intensief gewerkt aan de vooraf bepaalde veranderdoelstellingen. Het programma werkt toe naar het maken van concrete afspraken en het opstellen van de succesvoorwaarden van het team.  

Samenwerken, de sleutel tot succes:

 • Van vrijblijvend gedrag naar betrokkenheid en het nemen van verantwoordelijkheid.
 • Niet langer als los zand, maar met één stem en het doel voor ogen.
 • Van praten ‘over elkaar’ naar open en effectieve communicatie met elkaar en elkaar aanspreken op positief en negatief gedrag.
 • Van vingertje wijzen naar eerst in de spiegel kijken.
 • Van ‘ieder voor zich” naar goed samenwerken.
 • Van elkaar overtuigen naar actief luisteren.
 • Van reactief naar proactief gedrag.
 • Van afgeleid naar full focus.
 • Van geleefd door de waan van de dag naar commitment aan doelen.
 • Van individuele ego’s naar een ijzersterk team.

 

Contact over Leiderschap voor Teams  

Wil je vrijblijvend advies ontvangen of even sparren? Wij staan voor je klaar. Laat ons dit dan weten via het formulier en dan nemen wij snel contact met je op! 

  Voor wie

  ✔️ Directie teams

  ✔️ Management teams

  ✔️ Project teams

  ✔️ Campagne teams

  ✔️ Sales teams 

   

   

  Over het programma van Leiderschap voor Teams 

  Leiderschap voor Teams is een half jaar durend optimaliseringstraject dat de teamleden tot werkelijke verandering aanzet en maar minimaal beslag op hun tijd legt. 

  Wij maken het trainingsprogramma op maat met de doelstellingen van de organisatie en de teamleden als vertrekpunt. Daarnaast bestaat deze incompany training voor teams uit een aantal vaste onderdelen zoals een persoonlijk intakegesprek voor elke deelnemer, een doelendag, trainingsdagen afgewisseld met 5 individuele coachingsgesprekken en een verdiepingsdag.

  De eigen praktijksituaties staan centraal, zodat de teamleden over de dagelijkse praktijk in combinatie met hun persoonlijke vraagstukken kunnen sparren, onderzoeken en reflecteren onder leiding van zeer gecommitteerde senior trainers en coaches. 

                                                                                                           

                        

                                                                                                 

  Wat kun je verwachten ?

  ✔️ Persoonlijk intakegesprek met alle betrokkenen

  ✔️ Een groepstraining bestaande uit zes maandelijkse trainingsdagen

  ✔️ Praktijksituaties trainen, reflecteren en sparren

  ✔️ Meer inzicht in elkaar en zelfkennis door 80% praktijk versus 20% theorie

  ✔️ Geen standaardtraining, maar “doen wat nodig is”

  ✔️ Vijf individuele coachgesprekken per deelnemer met een executive coach

  ✔️ Zeer praktijk gericht 

  ✔️ Opstellen van de 10 succesvoorwaarden van het team (de do’s and dont’s)

  ✔️ Een verdiepingsdag enige tijd na afloop van de training

  ✔️ Gemiddelde beoordeling van onze trajecten op Springest is een 9,5

  De voordelen 

  Tijdens de incompany training Leiderschap voor Teams gaan de teamleden met elkaar in een open en veilge sfeer een ontwikkelslag maken. Zij kunnen het geleerde uit de training direct toepassen in de dagelijkste praktijk en boeken direct succes.

  De trainingsdagen worden afgewisseld met individuele coachingsgesprekken waarin de deelnemers met de coach aan hun persoonlijke ontwikkeldoelstellingen werken. Zo onstaat meer inzicht in het eigen gedrag en de persoonlijke kwaliteiten. 

  Geen kunstjes en trucjes die zich tot de buitenkant van het gedrag beperken, maar werken naar concrete afspraken en acties. Zodat vrijblijvendheid verdwijnt en het geleerde beklijft! Teamleden die lekker in hun vel zitten halen meer uit zichzelf en worden zich bewuster van hun rol in het team.  

  -Together Everyone Achieves More-