Waarom een MD training starten?

Wanneer directeuren en managers de kans krijgen het vak van leidinggevende echt te leren, door gerichte training en oefening in de praktijk, geven zij bewust leiding aan verschillende mensen en verschillende situaties.

Helaas zien we nog vaak dat managers deze kans nooit kregen, waardoor zij afhankelijk blijven van één voorkeursstijl en van de inzet van macht of please-gedrag.

Situationeel kunnen leidinggeven betekent het beheersen van in ieder geval de vier basisstijlen en deze per persoon en situatie bewust kunnen inzetten. Dit vereist een grote mate van zelfkennis en inzicht van de manager in zijn/haar eigen gedrag en zijn onbewuste bestuurders. Vaak zijn dit overtuigingen en normen die iemand zichzelf en zijn omgeving onbewust oplegt.

De drijfveer van gedrag is vrijwel altijd terug te voeren naar de eigen behoefte aan erkenning, waardering en liefde van anderen.

Neem contact met ons op
management ontwikkeling

Leergang Management Ontwikkeling – 7 succesvoorwaarden

Ontvang nu de 7 succesvoorwaarden voor het effectief laten doorgroeien van uw bedrijf of organisatie.

  Bewustwording

  Wanneer wij in staat zijn onszelf meer waardering en erkenning te geven en inzien dat het streven hiernaar via anderen altijd leidt tot ineffectief gedrag, namelijk please-gedrag of dominant gedrag, ontstaat er ruimte om bewust te handelen. Een vereiste voor professioneel management en echt samenwerking.

  Als je erkend wordt, gewaardeerd wordt, als er “ja” tegen je gezegd wordt, ben je bereid je open te stellen en zul je veel leren.

  Wij zeggen “ja” tegen jouw en het succes van je organisatie! 

  Ben je benieuwd wat onze MD training voor jouw organisatie kan beteken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking! 

  Praktijkgericht

  Voor ons geldt maar één doel: het beste uit jou, je mensen en de organisatie halen. Dit doen wij door ons tijdens een maatwerk MD programma te focussen op de identiteit, de overtuigingen en het gedrag van de managers; met behoud van hun eigen normen, waarden en authenticiteit en respect.

  Hierdoor ontstaat inzicht en daarmee verandering, i.p.v. trucjes die vanuit ego of wilskracht moeten komen. Praktijkgericht: onze programma’s omvatten voor 80% praktijkoefeningen en slechts voor 20% theorie.

  Voor de trainers en coaches van Moonen & Partners is SMART een cruciale voorwaarde voor succes van het samenwerken met onze opdrachtgevers.

  Daarom starten wij alleen met onze begeleiding na interviews met betrokkenen en wanneer er heldere ambitieuze, realistische en meetbare doelstellingen zijn afgesproken. Vrijblijvendheid en teleurstelling worden zo uitgesloten.

  En het maakt onze klanten tevreden en creëert voor ons een haalbare doelstelling!